Ølbrygging

Trash Hoppy Blonde 500ml5. mai 2017 startet min bryggekarriere. En Grainfather og 2 allgrainsett ble kjøpt på Brewshop. Jeg hadde fått igjen 16000 kr på skatten, derfor ble endelig drømmen oppfylt, å brygge eget øl!

Jeg hadde vært på nippet til å kjøpe bryggemaskin på nyttårsaften, men stemmene i mitt hode fikk aldri demokratisk flertall, dermed ble det nok en tankeprosess til ingen nytte. På jobb hadde 2-3 stykker begynt å leke med tanken på å brygge og plutselig var de igang.

«Nå eller aldri!»

Dermed sto jeg der med en kul bryggemaskin og en lettere forvirret og forbannet samboer.

Jeg hadde satt igang et prosjekt som i utgangspunktet var en liten hobby, men jeg ante nok at jeg ville bli rimelig hekta etterhvert. Vel vel, da får en brygge litt da. Kanskje blir det bra?

Mitt største problem med å gjøre noe nytt er å være så jævlig redd for å gjøre noen feil. Jeg burde ha satt igang og tatt det litt som det kom, men neida.. Youtube videoer, lesing av bøker, gjennomlesing av manualer. Perfeksjonisten overtok styringa og da gikk det med en uke til å lese seg opp.

Før selve bryggedagen, så er det mange ting som skal ordnes. Sterilisering av utstyr, ta gjær og humle ut av kjøleskap, finne ut riktig mengde vann til mesking og skylling osv. Kontrollfriken rocker vilt og til tross for at man føler seg godt forberedt, så går det aldri bra første gang. Det er nesten bestandig noe som blir glemt i forkant eller underveis. Erfaring akkumuleres og etterhvert forsvinner de fleste forglemmelser når en har fått en god vane.

20170610_190320.jpg
Originalen fra Austmann, på boks

Det første ølet ble bra, men bommet med 10 grader da det skulle i fermenter. Fikk ikke kjølt ned nok etter koking. Gjæring gikk dermed fort og jeg var redd for at hele partiet måtte kastes. Første prøvesmaking etter gjæring ga likevel håp og etter litt modning på flaske, så ble det virkelig bra. Kolleger på jobb og noen naboer har fått smake og vil ha mer. Det er vel et godt tegn…

 

 

 

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: