TeachMeet Trondheim

Da jeg fikk den gode nyheten av Siw om at det ble planlagt TeachMeet var jeg ikke sein med å melde inn en 5 minutter om HyperDoc. Vi er en liten IKT familie i en stor by, dermed er det viktig å vise sin interesse og sørge for å bidra. Vi møtes på samlinger og blir etterhvert kjent med hverandre og håper selvsagt å rekruttere flere som vil oppdage hvor mye muligheter en får ved å anvende teknologi i skolen. Slik er TeachMeet en glimrende anledning til å se hva andre gjør og etterhvert få det lille sparket som skal til for å lage seg sitt eget PLN (Personlige LæringsNettverk) og oppdage at samarbeid kan skje utenfor skolens personalrom eller kontor.

Det ble en flott kveld onsdag 8. februar og selv om det var litt spenning knyttet til hvor mange som kom og om en selv fikk til å fremføre noe interessant, så roet nervene seg raskt da jeg ankom Byscenen og traff kjente fjes. Det blir som sagt et lite og trygt miljø blant IKT-entusiaster, men jeg så også endel nye fjes og anslo at det kanskje var 30-40 stk etterhvert som hadde tatt turen. Senere på kvelden var det vel 55 stk som deltok på Kahoot, men det riktige antall er kanskje litt høyere. Uansett positivt å se at endel hadde satt av kvelden og var nysgjerrige på de som skulle fremføre.

Foredragsholderne ble trukket ut med et lite ruletthjul på nett og først ute var Siri Dahl Hansbakken fra Ranheim skole. Hun snakket om hvordan de jobbet med Google Classroom i engelsk. Jeg snakket som sagt om HyperDoc. Hanna Nordgård fra Hallset skole «gunnet» på med modellering og sjekklister i skriving. Krister Oddøy fra Lade skole snakket om digital dømmekraft og hvordan de hadde jobbet med dette i skolen. Christian Fikse Pedersen snakket varmt om sitt engasjement i engelsk fordypning gjennom å bruke StoryBird. Geir Marjavara fra Rosten skole viste hvordan han hadde brukt Cartoonist i sitt klasserom.

Siste foredrag fikk utviklingsveileder i Ungdomstrinn i utvikling, Ola Indergård. Han viste frem en app han brukte ofte i sin arbeidshverdag, nemlig Magisto. Denne appen lastet jeg ned og brukte idag for å lage en video av det elevene gjør i aktivitetsuka ved Markaplassen skole.

Det ble utdelt premier til en av foredragsholderne og til den som vant Kahoot. Kahoot ble vunnet av TimberHill (Ståle Tømmerås) og Christian Fikse Pedersen vant seg  Micro:bit. Etter foredrag og Kahoot ble det naturlig med litt prat og oppdatering av hva som skjer blant oss som har valgfag programmering.

Det ble en topp kveld og jeg vil rette en stor takk til IKT i Trondheimsskolen for den fabelaktige innsats for å få til dette. Ser frem til mer morro og diskusjoner i tiden fremover.

Hvis noen vil sjekke litt bilder, så kan en søke med #TrdIKt17 i twitter. Der er det lagt ut litt fra de fleste foredragsholdere og litt annet.

Forøvrig et godt tips hvis du er lærer, begynn å bruk twitter!

Mitt foredrag i Prezi: Hva er en HyperDoc? 

 

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: