Programmering under aktivitetsuke Markaplassen 16. – 22. januar

Markaplassen skole arrangerer aktivitetsuke 16. – 22. januar. Dette er en uke som primært er for at elevene skal ha enten yrkespraksis eller aktivitet på skolen definert etter hva lærere kan tilby. Jeg har deltatt under Lego League eller Legoprogrammering i 2013, 2014 og i år vil vi tilby programmering. 

Markaplassen har hatt aktivitetsuke som et kjærkomment avbrekk i en ellers timeinndelt undervisningssyklus. Jeg har vært så heldig å få være ansvarlig for programmering i år og har benyttet meg av anledningen til å få inn gode aktører i Trondheim. Det er blant annet Trondheim Makers og Kodeklubben Trondheim.

kodeklubben trondheim

TrondheimMakersLogo_sort

En grovskisse for uken er som følger:

Introduksjon av elektroniske komponenter, enkle koblinger på utviklingskort og programmering med Arduino. Bygging av biler til Nerdy Derby, litt testing av Littlebits. Det blir koding med Scratch, Kodu eller Python. Vi skal også organisere en lagkonkurranse siste dag.

Dette er første gang vi tester ut dette på Markaplassen skole, så vi håper at mange interesserte tar turen innom for å se, diskutere eller utveksle idèer. Vi har 24 elever som er påmeldt og vi tar sikte på at de skal få en skikkelig kul uke med programmering, utvikling og testing.

Jeg er åpen for å arrangere en liten TeachCodeMeet (Et TeachMeet for koding der vi utveksler idèer om å bruke programmering i undervisning).

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: