Forarbeid, twitterhjelp og rasering av mobilhotell #Smartlæring

Tenkte jeg skulle vise til hvordan jeg som en lærer forbereder min start med å flippe klasserommet. Håper dette kan være med å avkrefte myten mat digitale dingser bare tas i bruk uten noen plan for læring.

Det er søndag, jeg har avsluttet en trivelig frokost med min familie. 3-4 naturfaglærere har tatt et initiativ til en start med å flippe klasserommet. Vi har en dyktig tegner i Alejandro som skal utnyttes maksimalt med tanke på å få til egenprodusert grafikk. På utfordring har han allerede laget noen gode grubletegninger. Trondheim kommune har fått lagt inn Screencast-o-matic og det dekker ganske greit behov for å få filmet av skjermbilde. Fordelen er et enkelt og oversiktlig grensesnitt og en kommer raskt igang med å lage gode læringsvideoer. Jeg fikk enkelt laget en informativ video til mine kolleger og venter nå litt spent på at de også lager noe som en test. Jeg er veldig komfortabel med å presentere på min datamaskin, så dette programmet vil dekke mye med tanke på å presentere oppgaver i Geogebra, Excel, MatteMestern, Kikora osv. Det som ikke blir like enkelt er å få til litt skriving med penn. Jeg har ingen intensjoner om å kjøpe noe digitale tegnebrett, så da må en finne noe som egner seg på f.eks nettbrett. Markaplassen skole har per idag 15 iPad etter innkjøp fra midler til realfagsatsing ifjor.

Twitter dskusjon med Simen Spurkland
Tweet Tweet!

Jeg stilte spørsmål på twitter i anledning flipping av klasserom og Simen Spurkland sendte meg en kort videosnutt laget i Educreations. Det så lovende ut og jeg startet da med litt testing denne rolige søndagsmorgen. Jeg har som en regel at program en skal bruke i undervisning bør støttes på så mange plattformer som mulig (IOS, Android, WWW). Jeg prøver å følge en BYOD (Bring Your Own Device) tilnærming siden skole ofte har lite datamaskiner, nettbrett o.l. I tillegg kan elevene oppdage alle de flotte læringsverktøyene som finnes for mobil og nettbrett. Dette er bevisst gjort fra min side, siden jeg som lærer må lære elevene å bruke disse dyre dingsene på en god måte. Det er ikke et problem at elever bruker Facebook, SnapChat eller Instagram i undervisningen, det er måten de bruker det på som er viktig. Det er derfor jeg synes at alle oppslag om å lage mobilhotell vitner om å problematisere verktøy istedetfor å se de enorme mulighetene.

June Breivik skrev ganske treffende om dette i sitt blogginnlegg Sjekker inn på mobilhotell og ut av fremtidBladproblem 1953en. Til eksempel kan en se på denne interessante saken fra 1953. Disse nye kulørte bladene skaper problemer for undervisningen og en anmoder om at de må legges igjen hjemme ellers risikerer man at oppmerksomhetstyvene blir ødelagt i læringens navn. Virker litt absurd nå? Jeg tør garantere at det ikke opplevdes som absurd da.

Tilbake til mitt forarbeid til flipping. Til min skrekk oppdaget jeg dessverre at Educreations ikke var å finne på Android. Synd. Da ble det et lite søk for å finne lignende alternativ. Leter litt på nett, googler med «Educreations alternative», «better than educreations» for å finne mulige tester der man skriver om fordeler og ulemper ved lignende program. Etter litt leting finner jeg at 2 steder har nevnt Explain Everything som et bedre alternativ og det støttes i tillegg på Android. Jeg har heldigvis fulgt med ganske nøye med 2 applikasjoner som sjekker når andre applikasjoner blir gratis. Explain Everything er derfor lastet ned i en av disse gratis-syklusene som har til hensikt å få flere til å teste ut. Da har vi et program som er greit å bruke.

Da har det gått med ca. 2 timer med forarbeid for å sikre at en kan starte med et første forsøk på å flippe klasserommet.  Jeg har brukt mitt PLN (Personal Learning Network) fra Smart Læring til å få innspill til å innhente litt tips.

 

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: