Skolehverdag

En stille mandag i et velsignet norsk lærerliv

READY

Mandag morgen, klokka er 07:45 når telefonen ringer. «Hei, kan du ta imot noen studenter som skal hjelpe oss i matematikk?» En har knapt fått unna barn til barnehage og skole før det braker løs. En vet hva som kommer når telefonen ringer like før arbeidsdagen starter og ofte er det snakk om å trø til på kort varsel. Dette var da snakk om noen studenter som skal være en ekstra ressurs i matematikk. Greit nok å få dem på kort varsel, men det tar gjerne litt tid å utvikle dem fra å være radiatorlærer til å bli aktivt deltakende i å hjelpe elever. 6 timer med matematikk, så jeg skjønte godt at min fagleder valgte ut meg til dette.

SET

Jeg sier ja og begynner med en omstrukturering av dagen. 2 ekstra inn i undervisning betyr at det er lurt å la elever jobbe mye. I tillegg bør man ha en felles intro, slik at studentene får en oversikt over hva vi skal gjøre. Å forberede studenter har jeg ikke tid til og morgenmøtet starter om 1 kvarter. Gjennomgang av statistikk blir fint for en felles start, introduksjon av studenter før det. Booke datamaskiner, iPad-sett og krysse fingrene for at ingen har klusset med SmartBoard på klasserommene. 1 av klasserommene mangler SmartBoard, så der må en gjøre en vri. Tar mer tid å notere på tavlen, men de får bare vente litt ekstra. Synd for dem, men slik blir idag. Det er ikke bestandig en kan tillate seg å velge det som er best med tanke på effektiv læring, men en skal ikke klage.  Den første undervisningsgruppen må kurses litt på bruk av Kikora og MatteMester’n. Jeg hadde ikke de forrige skoleår, så de må få en liten introduksjon. 

GO

Fremme ved skolen kl. 08:00. Lete etter studenter, finner 1. Den andre kommer vel snart. Hei, velkommen, masse info, morgenmøte, beskjeder fra fagleder og andre lærere. Skal dele ut ark til første undervisningsgruppe, de har ikke fått læringsplan. Skriver ned bak øret at matematikkplan bør skrives på tavlen. Finner det som trengs av utstyr og drar med student til klasserom. Det blir en fin første økt med mye informasjon og etterhvert øker studenttallet til 2. Studentene begynner å mingle litt og etterhvert kommer det gode innspill fra dem til elever. Jeg utfordrer dem til å tenkte ut noen praktiske oppgaver som kan testes ut neste mandag. Den ene studenten gir elever i neste undervisningsgruppe en fin utfordring med å regne på statistikk når de spiller Tetris. Hvor ofte kommer de forsjellige blokktypene? Glimrende! Slik vil vi ha mer av. Til siste økt ankommer så siste student? Det skulle da være 2?? Ok, velkommen, slå deg løs. 

Etter 6 timer kun avbrutt av et lite snakkemøte i lunsjpausen, så runder vi av dagen med litt prat og tanker om neste mandag. Klokka er 14:15 og etter dette venter et klubbmøte i Utdanningsforbundet fra kl. 14:30 – 15:30. 

 

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: