Realistisk matematikkundervisning

Mattesnakk

Avstanden mellom matematikkundervisningen og det elevene opplever som den virkelige verden kan være stor. Vi har en tendens til å lære bort matematisk teori før vi prøver å sette denne i en forståelig kontekst for å vise sammenhengen mellom formell matematikk og den virkelige verden. Dette virker i utgangspunktet som en fornuftig måte å lære matematikk på, men i virkeligheten jobber vi baklengs. All matematikk vi kjenner til har jo blitt utledet den andre veien, ved å først ha et problem og løse dette, deretter ta løsningen ut av kontekst og finne matematiske sammenhenger.

Ved Freudenthal Institute i Nederland har de jobbet i mange år med noe de kaller Realistic Mathematics Education (RME) og oppståtte modeller. Her forteller de om hvordan man med læreren som guide kan gjenoppdage matematikken ved å jobbe med utvalgte problem. Ved å finne løsningen på disse problemene og diskutere løsningen vil man gå fra…

Vis opprinnelig innlegg 228 ord igjen

Publisert av dagrk

Teacher in Norway. Addicted to math and science.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: